Ik ben op zoek naar

KULT Expo Rem van den Bosch - I Died Today

KULT Expo Opening zaterdag 9 september 14:00 tot 17:00
I DIED TODAY – Rem van den Bosch 

Beeldend kunstenaar Rem van den Bosch presenteert in KULT nieuw werk. In de expositie "I Died Today" onderzoekt hij met intieme foto’s en objecten het fixeren van één moment in de tijd.
"I Died Today" gaat in op intense levensmomenten, die worden gecreëerd door wiselende invloeden van buitenaf. Dat de tijd ineens stil staat en je in alle intensiteit toch een diepe rust ervaart: wonen in het oog van de orkaan. Totale machteloosheid. Complete acceptatie. Met het besef tot in je diepste wezen dat alles hierna totaal anders kan zijn.

Van den Bosch liet zich inspireren door verhalen van bijna-dood ervaringen: als je daar ligt en niets meer kunt doen. Alleen nog maar ondergaan, waarnemen, zijn. De patiënt die zichzelf terugziet op de operatietafel. De moeder die bij een zware bevalling uit zichzelf treedt. Als je elkaar écht aankijkt tijdens seks of tijdens een trouwceremonie, vlak voor het moment van ja. Het moment dat je verstrooid de straat oversteekt en die vrachtwagen is plotseling héél dichtbij.
Sleutelmomenten in een mensenleven die vaak worden ervaren als buiten de tijd zijn. De verstilling en fixatie van tijd en van emotie.

Without thinking or hesitation my life suddenly came to an end
One moment seemed to reflect everything
Accumulated
Ever happened
Ever since
Never again
Time to go - One moment of silence
Never to let go

www.remvandenbosch.com

Zaterdag 9 september ook Open Dag Toonbeeld 13:00 - 16:00 uur
Expositie in KULT loopt van 9 september t/m 28 oktober


Zaterdag 9 September is de Westerscheldetunnel tolvrij

Terug naar het overzicht